TILLSAMMANSDAGEN

maj 23, 2024

Vad är det som händer den 7 september?

Det kommer att bli en massa roliga aktiviteter omkring Allianskyrkan, både inne i kyrkan men även på parkeringen, runt omkring på gatorna och i lilla parken. Det kommer att finnas hoppborg, ansiktsmålning, sumobrottning, fotbollsdart, möjlighet att åka häst och vagn eller veteranbil. Det kommer även att bli ett missionslopp.

Ett missionslopp. Vad är det?

De som vill får springa en runda runt parken vid Allianskyrkan. De som anmält sig i förväg försöker skaffa sponsorer som satsar pengar på antingen hur många varv de kommer att springa (alltså en summa per varv) eller så skänker sponsorerna en engångssumma. Anmälningsavgiften kostar 70 kronor för vuxna och 40 kronor för barn och man springer i 20 minuter runt parken. Anmälan görs till camilla@allianskyrkananeby.se.

Vart går pengarna som samlas in under Missionsloppet?

Alla pengarna kommer att gå till ett specifikt projekt inom SAM-hjälp nämligen ett barnhem, Lydia Homes i Rumänien som behöver extra stöttning.

SAM-hjälp, brukar inte de samla in kläder till Östeuropa?

Jo, det stämmer bra och 7 september blir startskottet för höstens klädinsamling. SAM-hjälp kommer att finnas på plats med en liten lastbil där man kan lasta i de kläder man vill skänka direkt. Sen fortsätter insamlingen av kläder september ut och då kan man lämna kläderna i Allianskyrkans garage.

Varför gör Allianskyrkan det här?

Alliansmissionen har en mångårig tradition av att stötta och hjälpa människor i andra länder. Men tanken på att göra något bra och trevligt för alla i Aneby väcktes för flera år sedan för att fira att pandemin var över. Men sen var inte pandemin riktigt över ändå så idéen levde kvar. Men nu kommer dagen att bli av, det kommer som sagt att bli en massa trevliga aktiviteter för alla åldrar samtidigt som vi samlar in pengar till en bra sak.

Kommer det att finns något att äta under dagen?

Ja, det kommer att bli korvgrillning och fikaförsäljning och pengarna som samlas in från det kommer att gå till ett annat projekt som Allianskyrkan stöttar nämligen Kenosis i Rumänien som behöver ekonomisk hjälp till sin läxhjälp. Det kommer även vara möjligt att köpa produkter som de har tillverkat i sin fabrik under dagen t ex skärbrädor.

Vad händer under dagen?

Tottes event är på plats med en massa roliga aktiviteter som man för en valfri peng får testa – pengarna går till insamlingen men alla ska ha råd att få göra något roligt så därför har vi satt ”valfri peng”. Det kommer att bli hoppborg, brottning med Sumodräkter, bubbelfotboll där man i en uppblåsbar fotboll försöker ta bollen från varandra och göra mål, fotbollsdart mot en 6 meter hög darttavla, mekanisk surfbräda det gäller att hålla sig kvar på när den rör sig åt alla håll, bungy run där man tävlar och springer så länge man kan i en ränna och sen åker tillbaka med hjälp av gummiband i en sele. Det kommer att finnas möjlighet till att åka häst och vagn med Skärsjöhäst. Ansiktsmålning kan man få av Veronica Örfälth från Createa. Göran Johansson kommer att finnas på plats med en veteranbil med möjlighet till en liten åktur. Man kommer att kunna hyra loppisbord för 150 kronor och sälja bl a barnkläder och leksaker. Fotoklubben i Aneby kommer att ha utställning. UV-scout finns på plats med aktiviteter och det blir sång och musikuppträdaden under dagen.

Om man känner att man vill hjälpa till med något eller har några funderingar så hör man av sig till vår anställda pedagog på camilla@allianskyrkananeby.se

Andra nyheter

GULLBRANNAFESTIVALEN

Gullbrannafestivalen 4-7 juli, Gullbrannagården, HalmstadDrömmen är att du ska känna dig som hemma på GF. Våra ledord är Musik – Möte – Mission. Vår...

STALPET-PROGRAMMET 2024

Årets sommarprogram finns nu tillgänglig digitalt här på hemsidan. Längst ner på kalendersidan finns den...