Cirkusartisten Benjamin Erdtman -Valborg

Tisdag 30:e april kl 18.30

Rubrik: Farligt, varmt, blä och tokeri!
En cirkus? Med djur och grejer? Ja, på Valborg får vi besök av cirkusartisten Benjamin! Och inte nog med det, han har med sin gröna höna Ture. Ture är oftast snäll. Benjamin och Ture kommer bjuda på en cirkusföreställning som innehåller både spänning, värme, blä och knas!  Efter föreställningen får både barn och vuxna möjlighet att prova på lite cirkuskonster innan det är dags för brasa, vårsång, vårtal och korvgrillning. 

Tidsschema:
18.30 Cirkusartisten Benjamin Erdtman
19.00 Korvgrillning och fika (serveringen är öppen under hela kvällen)
20.00 Valborgseld med vårtal, manskör, Aneby Symphonic Band och fackeltåg av UV-scout

Vårtalare – Beata Allen

Beata Allen är ett känt namn för flera Anebybor, detta eftersom hon sedan januari 2019 varit kommunstyrelsens ordförande. I år har vi glädjen att lyssna till henne som vårtalare vid valborgsmässofirandet på Stalpet.
Beata är uppvuxen i Jönköping men banden till Aneby är starka. Hon själv beskriver det som ett gummiband, hon kommer alltid tillbaka. Det har varit flera flyttar som burit till Aneby och den första flytten gick redan när hon var ett år, den senaste var 2010. Under 70-talet drev hennes pappa träskotillverkning i Aneby och Flisby, så många i både Aneby och Småland har gått i “pappas träskor”. Utbildningen till miljösamordnare på Ekotopia var senare en orsak till att Aneby var hemvisten. Småskaligheten, det engagerade samhället, närheten till allt och familjen är också orsaken till gummibandseffekten.
I uppdraget som kommunstyrelsens ordförande finns det många saker som känns viktiga men det som hjärtat klappar extra hårt för är de ungas uppväxt och delaktighet. “Att kunna rusta unga så att de med tilltro och trygghet kan gå in i vuxenlivet är centralt för mig. Det är vi tillsammans som skapar attraktivitet och livskvalitet i vår kommun och det är vi tillsammans som bygger den kultur som vi kan vara stolta över”, säger Beata. 

Vad är det bästa med våren?
“Det bästa med våren är att ljuset återvänder! Att se hur allt väcks till liv, knoppar som växer och gräs som gror. Och att se alla leende ansikten som vänds mot solens strålar. Vårens kraft är lika fascinerande varje år.” Beata Allen, årets Vårtalare